dimarts, 3 de gener del 2012

Mitja de Vilanova 2011


M’aixeco del llit a les 7 del matí per esmorzar, avui no he de matinar gaire, avantatges de córrer a casa, i a les 8’30 vaig a recollir el dorsal i torno a casa a canviar-me. Fa fred i no tinc gaires ganes de córrer, el sopar amb amics d’ahir amb pizza, cervesa i cava no ajuda molt a la meva motivació. Uns minuts abans de la sortida arribo a les pistes d’atletisme i quan surto del cotxe decideixo que correré amb malles i samarreta curtes malgrat el fred ja que el dia és assolellat i ja anirem agafant calor.
L’objectiu inicial és el de baixar d’1h45’ a 5’/km ja que darrerament no he pogut entrenar gaire, malgrat que els de la darrera setmana em fan pensar que podria mantenir un ritme de 4’50” almenys durant els primers 15 km ja que la part més dura està al final.
A les 10 en punt es dona el tret de sortida, surto de bastant enrere ja que no m’agrada que m’empenyin i, malgrat que al principi em costa una mica trobar espais, em vaig col·locant bé i agafant un ritme prou bo per a mi. Els primers km transcorren per la Rda.Ibèrica i són pràcticament plans. Pel km 2 passo amb un ritme de 4’52” i vaig prou còmode  així que accelero una mica. El tercer km el faig a 4’42” i uns metres més endavant baixem per la Rbla. Sant Jordi i el ritme em surt a 4’35” . Ara toca pujar fins  al punt de sortida i torno als 4’42”. Ara comencem a baixar per la Rda. Europa, ampla i en constant descens, que ens portarà fins la façana marítima i els ritmes es disparen a 4’39” i 4’30”. Ja al Pg. Marítim, una de les meves pistes d’atletisme més habitual, continuo a un ritme superior al que volia portar al principi però és que em trobo bé i penso que aquests segons que vagi guanyant m’aniran bé al tram final. Recorrem la façana marítima entrant al Club Nàutic amb els seus iots i després a la Gran Marina amb uns vaixells realment impressionants. Els ritmes continuen per sota dels 4’40”. Passat el km 13 pugem rambla amunt i passem per sota de la via del tren al km 14. Començo a notar els isquios carregats i el ritme comença a reduir-se. Encarem la carretera en direcció a Cubelles i en les primeres pujades faig el pitjor ritme de tota la mitja 4’53” que, d’altra banda, tampoc està malament. La carretera, amb les seves pujades i baixades, em comença a passar factura però malgrat tot mantinc la velocitat per sota de 4’50”.
A partir del km 18’5entrem dins del casc urbà i em començo a ressentir d’una vella lesió que em provoca un dolor cada cop més intens a la part interior de la ròtula però que no esdevé prou fort com per haver d’afluixar el ritme. El darrer km és la pujada de la Rbla. Sant Jordi  que ja havíem fet al començament de la cursa. Ara, la pujada fins la Ronda se’m fa més llarga. Ja fa uns km que sé que no baixaré de l’1h40’  però encara en fa més que sé  que si ho faré, i molt, de l’1h45’. Un darrer esforç i ja estic a la Ronda baixant cap a les pistes d’atletisme on hi ha l’arribada. Al final aturo el cronòmetre en 1h40’21” que és la meva tercera millor marca a 6” de la segona que tinc des de l’any 2000 quan preparava la Marató de Barcelona, la única que he fet fins ara.
Aquest temps m’ha generat un optimisme moderat de fer alguna millor marca personal durant aquesta temporada, de moment ho provaré als 10km de Vilafranca. L’any passat per aquestes dates vaig fer 1h43’ a la mitja de Vilafranca, o sigui que la millora ha estat apreciable. 


4 comentaris:

  1. Muy bien crack! Gran cursa y muy buenos parciales. Por poquito que no bajas de 1h 40!

    Nos vemos en los 10k de Vilafranca :-)

    ResponElimina
  2. Muy bien Xavi !!

    Me parece que la última vez que coincidimos fue en la Mitja de Sitges...hace casi un año (justo). Da gusto que tras tantos años de hacer más bien montaña en menos de nada estás otra vez en sub-1h40!!

    Tienes más de un motivo para tener este "optimismo 'moderado'".

    Pero ojo...entrena los cuádriceps...que la cursa del abuelo es dúúúúúúúra de collons.

    Suerte campeón!
    Dennis.

    ResponElimina
  3. Gracias Ana, nos vemos en Vilafranca.
    Dennis, en Sitges, en efecto, fue la última vez que nos hemos visto (y la primera) allí hice 1h42'. Ya estoy preparando cuádriceps.

    ResponElimina
  4. Hola Xavi! ara que m'he tret de sobre el darrer examen (espero) m'estic posant al dia.
    Enhorabona per complir amb l'objectiu inicial, si bé a mitja cursa aquest va canviar i gairebé també l'acompleixes.

    Llegint-vos em tornen les motivacions.

    XeviX

    ResponElimina